Min väns besatthet av belysning är inspirerande

Mitt liv är rätt stressigt redan som det är och nu ska jag plötsligt börja blogga och skapa tid även för denna nya hobby, hur i hela världen ska jag lyckas finna tid tänker jag då. Men precis som med allt annat så har jag lärt mig att allt går bara man vill. Om man verkligen har en önskan och en vilja att uppnå ett mål så brukar man till slut finna en lösning. Jag tänker ofta på min vän Jonas som faktiskt är något av en ”supermänniska”, han jobbar för Ljusgiganten som är en leverantör av fordonsbelysning och är fullkomligt besatt av belysning. Även om vi ofta diskuterar vilt skilda ämnen så brukar vi allt som oftast slinka in på ämnen som belysning med jämna mellanrum.

Talar sig varm om extraljus till bilar

Just extraljus lampor med led till bilar och lastbilar tycker jag är spännande men andra områden som exempelvis arbetsljus kan jag verkligen ingenting om. Men Jonas verkar ha kunskap om precis varje litet område trots att han för några år inte visste vad en DT-kontakt var för något. Det är fascinerande att höra honom prata dagarna ända om tekniska termer som led dioder, kapslingsklasser och ljusstyrkor och jag försöker hänga med så gott det går. Varje tillfälle jag upplever motvind i mitt liv så tänker jag på Jonas och hans extraljus och hur allt faktiskt är möjligt så länge man har passion för det man gör. Och så är det väl med allt egentligen?

Ljusramper är betydligt mer spännande för mig

Jag personligen är något av en bilfantast och tycker naturligtvis att det är mer spännande med ljusramper än arbetslampor. Visst är det kul när man monterat en led ljusramp på sin bil, men där någonstans tar det ändå stopp. Jag kommer förmodligen aldrig att ge mig in i led branschen även om jag är väldigt praktiskt av mig och tycker att lampor och belysning är ett intressant område. Jag har dock funderat på bygga ihop egna fästen till min ljusramp då jag har en lång erfarenhet från svetsning och inte riktigt är nöjd med de extraljusfästen som finns att tillgå på marknaden. Det kanske till och med blir så att jag inleder ett samarbete med Jonas och levereras fästen till hans led lampor. Framtiden får utvisa vad som händer och jag kommer försöka att hålla bloggen uppdaterad minst en gång i månaden, men förhoppningsvis blir det mer än så. För er som vill läsa mer om märkesbelysning så vill jag rekommendera Rigid.nu som är en sajt med mycket bra information om Rigid led ramp belysning.